Over mij

Maryline Lapaire

Sport- en prestatiepsycholoog en eigenaar van Lapaire Sport & Performance Psychology.

Ervaring

Tijdens mijn middelbare schooltijd volgde ik de Vooropleiding Theaterdans in Enschede, als voorbereiding op een dansacademie. Na het eindexamen ging ik naar de dansacademie in Tilburg. In het tweede jaar stopte ik met mijn danscarrière omdat mijn passie ergens anders lag. Dans wordt gezien als podiumkunst, maar het is ook topsport. Door dit verleden kan ik me makkelijker verplaatsen in de topsporters met wie ik nu werk, ook als zij een andere sport beoefenen.

Ik startte vervolgens met de studie psychologie en haalde mijn bachelordiploma klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. In 2018 haalde ik mijn masterdiploma sport- en prestatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee vielen de twee werelden (topsport en psychologie) voor mij ideaal samen in een heel interessante, uitdagende combinatie.

Tijdens mijn master liep ik stage bij FC Twente, waar ik onderzoek deed naar de rol van gastouders in het leven van een jeugdvoetballer. Na mijn studie ben ik teruggekeerd naar Enschede, om te blijven werken voor de voetbalclub. Ik gaf individuele begeleiding aan spelers en trainers, ontwierp een mentale leerlijn en werkte intensief en multidisciplinair samen met de staf. 

Lapaire Sport & Performance Psychology

Eind 2018 besloot ik voor mezelf te beginnen en richtte ik Lapaire Sport & Performance Psychology op. Naast het geven van mentale training tijdens individuele sessies aan atleten, werk ik graag samen met trainers. Mentale vaardigheden zijn een onmisbaar onderdeel van optimale prestaties. Hoe beter de betrokkenen rondom de atleet hiervan op de hoogte zijn, hoe beter de ontwikkeling en de prestaties van de atleet.

Niet alleen topsporters doen er goed aan om mentale training te integreren in hun programma. Voor high-performers in andere vakgebieden (managers, artsen, musici) spelen dezelfde vaardigheden mee als het gaat om het leveren van optimale prestaties, ook al verschilt de context.

Maryline Lapaire Nl sportpsycholoog

Bewezen effectief

Ik maak in mijn werk gebruik van bewezen effectieve methoden, luister naar wat jij nodig hebt, stimuleer jou om het beste uit jezelf te halen en help je daarbij door praktische aanwijzingen te geven.

NLsportpsycholoog®

Sinds begin 2019 ben ik partner van NLsportpsycholoog®, een landelijk collectief van samenwerkende sport- en prestatiepsychologen. Alleen experts met de juiste opleiding en ervaring mogen de titel NLsportpsycholoog® voeren.

NLSPORT_A_oranje

BBO.life

Tevens ben ik onderdeel van team BBO.life, om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het slaan van een brug tussen wetenschap en praktijk.

bbo logo alt 2 400